Blaffen in de bench

Blaffen in de bench

De meeste honden doorlopen de bench training met succes. In sommige gevallen heeft de hond wat meer moeite; Ze gaan niet in de bench of blaffen en piepen totdat ze eruit gelaten worden.

Het is niet met zekerheid te zeggen wat hier van de oorzaak is, maar gelukkig is ook dit op te lossen. Maar zoals altijd; met geduld en in kleine stapjes.

Om te beginnen (los van de training met de bench) raden wij u aan een degelijke hondentraining te volgen. Op deze manier leert u uw hond beter kennen en kan een gedragsexpert een oogje in het zeil houden bij de ontwikkeling van uw pup. Zoek naar kynologenclubs in uw buurt om te zien wat voor trainingen er gegeven worden.

Vindt u het prettig om zelfstandig te leren en op uw eigen tempo een ‘digitale’ training te volgen? Tegenwoordig is dat ook geen enkel probleem!

Wij zijn erg enthousiast over de training van Guy Stijven, waarin u voor slechts 19,95 leert wat de zaken zijn die u met uw pup in de eerste 4 weken moet trainen en vooral ook welke opvoeding u tot later moet uitstellen. Een hele goede training, met veel positieve reviews en een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Hier kunt u zich geen buil aan vallen! Bekijk hier wat er allemaal aan bod komt in de training.

Hieronder volgen een aantal tips waar u zelf al mee aan de slag kunt. Echter, als het blaffen aanhoudt, wacht dan niet langer en zoek hulp in de vorm van een training.

Blaffen op commando

Het klinkt raar, maar als uw hond kan blaffen op commando, dan kunt u de hond ook leren om stil te zijn op commando. Behalve dat dit leuk is om aan uw hond te leren, geeft het misschien ook een veilig gevoel als u uw hond kunt laten blaffen op commando. Klik hier voor een uitgebreide uitleg hoe u uw hond kunt leren op commando te blaffen.

Negeren

Een andere methode is om het blaffen te negeren. Met name bij pups kan dit een manier zijn die effectief is. Het vervelende is alleen dat u een lange adem moet hebben. Schreeuw in ieder geval nooit ‘STIL’ (of wat dan ook) naar de hond, want deze zal denken dat u als roedelleider mee blaft. U mag een keer streng ‘stil’ zeggen en daarna moet u de hond negeren. Reageer niet opgewonden of boos, uw hond zal deze energie voelen.

Onderbeken

Een effectieve methode is om een ‘onderbeker’ te gebruiken om het blaf-gedrag te onderbeken en af te leiden van de blaf stimulus. U kunt gebruik maken van een alledaags object, maar een frisdrankblikjes met wat steentjes (en afgesloten met een stukje plakband) werkt uitstekend. Stop de hond in de bench en zorg dat u de onderbeker zachtjes naar de bench kunt gooien, zonder dat de hond dit ziet. Als de hond blaft dan gooit u en verder zegt of doet u niets. Het is niet de bedoeling om de hond bang te maken, het moet alleen een onaangenaam geluid zijn. De hond zal vervolgens de associatie leggen dat als deze blaft er een onaangenaam geluid of object ‘uit de hemel valt’. Het is belangrijk dat de hond het geluid niet met u associeert, dus de hond mag niet zien dat u het gooit en u moet het ook een poosje laten liggen.

Het is belangrijk om in staat te zijn te begrijpen wanneer uw hond blaft. Als dit is omdat deze uitgelaten moet worden en u leert om geen geluid te maken, dan heeft u een probleem. Zorg dus altijd u voorafgaand aan deze training de hond heeft uitgelaten.

Bedekken van de bench

De bench van een jonge hond kun je bedekken met een doek, zodat deze niets ziet waardoor deze gestimuleerd wordt om te blaffen. Een bijkomend voordeel van (gedeeltelijk) afdekken, is dat de bench nog veiliger zal voelen voor de hond.

Bij hele jonge honden is het belangrijk dat u de bench training stap voor stap doorloopt. Neem vooral de tijd met het verplaatsen van de bench van de slaapkamer naar de gang etc. Verder moet u er altijd zeker van zijn dat de hond niet meer uitgelaten hoeft te worden. Anders is de training niet effectief.

Heeft u dit al gezien?
Stap-Voor-Stap Bench training <Br/>(ook voor pup)
Stap-Voor-Stap Bench training
(ook voor pup)
Het is belangrijk om uw hond een structureerde en goede bench training te geven. Hier zullen u en uw hond...
Hoe lang mag een hond in de bench?
Hoe lang mag een hond in de bench?
U heeft een bench voor uw hond aangeschaft en de bench training met succes doorlopen, maar hoe lang uw hond...
Zindelijkheids training
Zindelijkheids training
Zindelijkheid is een van de eerste dingen die je aan je hond leert. Je moet hier op geduldige wijze mee...