Hoe lang mag een hond in de bench?

U heeft een bench voor uw hond aangeschaft en de bench training met succes doorlopen, maar hoe lang uw hond dan eigenlijk in de bench?

Als honden ‘s nachts slapen, dan zorgt hun bio-ritme ervoor dat ze minder vaak hun behoefte hoeven te doen. Overdag moet een hond elke vier a vijf uur uitgelaten worden. Een volwassen hond kan overdag dus maximaal deze tijd in een bench. Echter, jonge honden moeten zelfs veel vaker de bench uit om hun behoefte te doen.

Het is niet verstandig voordat u de hond in de bench doen, om deze veel te laten eten of drinken. Dat zorgt ervoor dat de hond sneller weer de bench uit moet om de behoefte te doen. Wij raden dan ook in principe af om een drinkfles of waterbak in de bench te zetten. Op hele warme dagen is het belangrijk dat uw hond voldoende drinkt, dus dan kan het wel raadzaam zijn.

Let op

Als u de hond regelmatig langer dan 4-5 uur in de bench laat zitten, dan kan dit zorgen voor stress en uiteindelijk gedragsproblemen.

Klik hieronder op de leeftijd van uw hond

6-10 weken

30-60 minuten per keer

11-14 weken

1-3 uur per keer

17+ weken

4-5 uur per keer

Zorg ervoor dat als u de hond uit de bench haalt, dat deze direct zijn behoefte kan doen. Uiteraard is het nog beter om een flinke wandeling met de hond gaat maken, zodat deze de opgespaarde energie kwijt kan.