Welke bench grootte heb ik nodig? [Uitleg]

Kunt u wat hulp gebruiken bij het bepalen van het juiste formaat honden bench? Wij hebben een handig overzicht gemaakt met hierin diverse hondenrassen en formaten benches. Even scrollen en u ziet de juiste bench!

Als stelregel, moet bench zo groot zijn, dat de hond er makkelijk in kan staan, omdraaien en liggen. Als de bench te klein is dan zal de hond zich er niet prettig in voelen. Maar let op; de bench mag ook zeker niet te groot zijn.

Puppy Bench – XS

Puppie Bench

Geschikt voor de meeste pups van 6-10 weken oud.

Afmeting: 47L x 30B x 37H

Dit is de ideale bench om te oefenen met je pup!
Gratis verzending door bol.com

Kleine Bench – S

Maltezer-Bench

Geschikt voor o.a. Dwergkeeshond, Chihuahua, Maltezer, Yorkshire terriër, Vlinderhondje, Dashond/Teckel, Mopshond, Shih Tzu.

Afmeting: 61L x 42B x 49H

Door de aantrekkelijke prijs ook zeer geschikt voor pups.
Gratis verzending door bol.com

Middelgrote bench – M

Franse-Bulldog-Bench

Geschikt voor o.a: Franse Bulldog, King Charles Spaniël, Beagle, Dwergschnauzer, Welsh Springer Spaniël, Pekinees, West Highland White Terriër.

Afmeting: 76L x 46B x 51H

Tevens eenvoudig in te klappen en op reis mee te nemen.
Gratis verzending door bol.com

Grote bench – L

Staffordshire-Bench

Geschikt voor o.a. American Staffordshire Terriër, Bulldog, Cocker Spaniël, Engelse Setter, Engelse Springer Spaniël, Shar Pei, Pit Bull Terriër.

Afmeting: 92L x 57B x 64H

Hoge kwaliteit materiaal, speciaal voor sterkere honden.
Gratis verzending door bol.com

Extra grote bench – XL

GoldenRetriever Bench

Geschikt voor o.a: Golden Retriever, Ierse Setter, Labrador Retriever, Bearded Collie, Belgische Herder, Border Collie, Boxer, Dalmatiër, Mechelse Herder.

Afmeting: 109 x 69B x 75H

Zeer goed getest, deze bench is van uitstekende kwaliteit en kan jaren mee!

Gratis verzending via bol.com
30 dagen bedenktijd en gratis retour

Mega grote bench – XXL

Newfoundlander-bench

Geschikt voor o.a uit de kluiten gewassen (reutjes) van bijvoorbeeld de rassen St. Bernhard, Leonberger, Deense Dog, Ierse Wolfshond, Berner Sennenhond etc.

Afmeting: 121L x 74B x 81H

Extra degelijk kwaliteit, ook voor grote, sterke honden.

Gratis verzending via bol.com
30 dagen bedenktijd en gratis retour

Uitrekenen welke bench u nodig heeft

Bovenstaande maten en adviezen voor welke bench bij welk ras past, zijn slechts richtlijnen. Er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen de schofthoogte van teefjes en reutjes, maar binnen ene bepaald ras kunnen ook verschillen in grootte optreden. Mocht u twijfelen over het formaat, gebruik dan de onderstaande rekenmethode.

Lengte: De lengte van de bench bepaalt u door de hond van het puntje van de neus tot het puntje van de staart op te meten. Hierbij telt u 15cm op.

Hoogte: De hoogte van de bench bepaalt u door de hond van de bovenkant van de kop tot de vloer op te meten. Hierbij telt u ook 15 cm op.

Breedte: De breedte van de bench bepaalt u door 3/4 (drie kwart) te nemen van de hoogte van de hond. Iets breder is altijd prettig, maar niet noodzakelijk.

Voorbeeld:

Bench voor een jonge hond

Als je hond nog groeit, dan kun je een bench op de groei kopen. Tijdens de zindelijkheidstraining mag de bench niet te groot zijn, anders bestaat de kans dat hond de behoefte doet in de bench. De hond ziet het dan niet meer als zijn veilig ‘hol’.

Om dit te voorkomen kun je een gedeelte van de bench afschermen met een bench verdeler zodat de bench de hond voldoende geborgenheid biedt. Een bench verdeler zorgt er tevens voor dat de hond zich sneller op zijn gemak zal voelen in de bench.

Uiteraard kunt u ook overwegen om een kleine bench te nemen als de hond nog jong is en later over te stappen naar de uiteindelijke bench grootte. Tegenwoordig zijn honden benches zo goedkoop, dat dit al snel de moeite waard is.Lees ook: