Welke bench grootte heb ik nodig?

Welke bench grootte heb ik nodig?

Als stelregel, moet bench zo groot zijn, dat de hond er makkelijk in kan staan, omdraaien en liggen. Als de bench te klein is dan zal de hond zich er niet prettig in voelen. Maar let op; de bench mag ook zeker niet te groot zijn.

KLEINE BENCH

Maltezer-Bench

Geschikt voor o.a. Dwergkeeshond, Chihuahua, Maltezer, Yorkshire terriër, Vlinderhondje, Dashond/Teckel, Mopshond, Shih Tzu.

Deze benches zijn ongeveer 47cm lang, 30cm breed en 37cm hoog. Door de aantrekkelijke prijs ook zeer geschikt voor pups.

NU GRATIS THUISBEZORGD

MIDDELGROTE BENCH

Franse-Bulldog-Bench

Geschikt voor o.a: Franse Bulldog, King Charles Spaniël, Beagle, Dwergschnauzer, Welsh Springer Spaniël, Pekinees, West Highland White Terriër.

Deze bench is ongeveer 60 tot 65cm lang en 50 cm hoog. Tevens eenvoudig in te klappen en op reis mee te nemen.

GROTE BENCH

Staffordshire-Bench

Geschikt voor o.a. American Staffordshire Terriër, Bulldog, Cocker Spaniël, Engelse Setter, Engelse Springer Spaniël, Shar Pei, Pit Bull Terriër.

Deze bench is ongeveer 90cm lang en 66cm hoog.

EXTRA GROTE BENCH

GoldenRetriever-bench

Geschikt voor o.a:Golden Retriever, Ierse Setter, Labrador Retriever, Bearded Collie, Belgische Herder, Border Collie, Boxer, Dalmatiër, Mechelse Herder.

Deze bench is ongeveer 110cm lang en 75cm hoog.

ZEER GROTE BENCH

Newfoundlander-bench

Geschikt voor o.a: Newfoundlander, Mastiff , St. Bernhard, Deense Dog, Duitse Dog, Ierse Wolfshond, Berner Sennenhond, Bordeaux Hond, Cane Corso

Deze bench is ongeveer 125cm lang en 85cm hoog.

Deze bench is enorm, maar zoek je een bench die nóg groter is? Klik dan hier voor de Midwest MEGA bench.

MEGA BENCH

Deense Dog

Geschikt voor uit de kluiten gewassen (reutjes) van bijvoorbeeld de rassen St. Bernhard, Leonberger, Deense Dog, Ierse Wolfshond, Berner Sennenhond etc.

Deze bench is ongeveer 137cm lang, 94cm breed en 115cm hoog.

Bovenstaande maten en adviezen voor welke bench bij welk ras past, zijn slechts richtlijnen. Er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen de schofthoogte van teefjes en reutjes, maar binnen ene bepaald ras kunnen ook verschillen in grootte optreden. Mocht u twijfelen over het formaat, gebruik dan de onderstaande rekenmethode.

Lengte:

De lengte van de bench bepaalt u door de hond van het puntje van de neus tot het puntje van de staart op te meten. Hierbij telt u 15cm op.

Hoogte:

De hoogte van de bench bepaalt u door de hond van de bovenkant van de kop tot de vloer op te meten. Hierbij telt u ook 15 cm op.

Breedte:

De breedte van de bench bepaalt u door 3/4 (drie kwart) te nemen van de hoogte van de hond. Iets breder is altijd prettig, maar niet noodzakelijk.

Voorbeeld van het bepalen van de bench grootte:

Grootte bench

Als je hond nog groeit, dan kun je een bench op de groei kopen. Tijdens de zindelijkheidstraining mag de bench niet te groot zijn, anders bestaat de kans dat hond de behoefte doet in de bench. De hond ziet het dan niet meer als zijn veilig ‘hol’.

Om dit te voorkomen kun je een gedeelte van de bench afschermen met een bench verdeler zodat de bench de hond voldoende geborgenheid biedt. Een bench verdeler zorgt er tevens voor dat de hond zich sneller op zijn gemak zal voelen in de bench.

Uiteraard kunt u ook overwegen om een kleine bench te nemen als de hond nog jong is en later over te stappen naar de uiteindelijke bench grootte. Tegenwoordig zijn honden benches zo goedkoop, dat dit al snel de moeite waard is.

Heeft u dit al gezien?
Goedkope hondenbench
Goedkope hondenbench
Zoekt u een goedkope hondenbench? U bent aan het juiste adres! Wij hebben voor een een aantal tips verzameld die...
Stap-Voor-Stap Bench training <Br/>(ook voor pup)
Stap-Voor-Stap Bench training
(ook voor pup)
Het is belangrijk om uw hond een structureerde en goede bench training te geven. Hier zullen u en uw hond...
Hondenbench
Hondenbench
Overweegt u de aanschaf van een hondenbench voor uw hond? Op deze website geven wij u allerhande informatie over het...