Waar moet de bench staan?

U zet de bench in de woonkamer, op een rustige en tochtvrije plek. Het liefst niet te dicht bij de verwarming. (Een hond moet zelf de keuze kunnen maken om bij een warmtebron te gaan liggen of niet). Een hond is een roedeldier en wil graag bij het roedel (u en uw gezin) aanzwezig zijn.
Het heeft dan ook de voorkeur om de bench op een plek te zetten waar de hond minimaal de helft van de kamer kan overzien, zodat u het grootste deel van de tijd zichtbaar bent voor de hond.

Zoals u kunt lezen in het artikel over benchtraining, kan het voor pups soms raadzaam zijn om de bench aanvankelijk bij u in de slaapkamer neer te zetten en dan steeds een stukje verder naar de uiteindelijke plek te verplaatsen.

In de bench kunt een een lekker kleed of kussen leggen. Honden met een dikke vacht en werkhonden vinden het soms prettiger om op een hardere ondergond te liggen.

Veel mensen vinden de bench een lelijk element in huis. U kunt ervoor kiezen om de bench af te dekken met een kant-en-klare benchhoes of er wellicht zelf een te maken. Kijk hier voor tips om de bench iets minder lelijk te maken.Lees ook: