5 voordelen aan een bench

5 voordelen aan een bench

Sommige mensen denken dat het gebruik van een bench zielig is voor de hond. Het tegendeel is waar. Het instinct van honden zorgt ervoor dat ze zich graag terugtrekken in een hol (lees: bench).

U moet het zien als een soort eigen slaapkamer voor de hond, waar deze zich veilig voelt en kan ontspannen. Alles wat u moet doen is het juiste formaat bench uitkiezen en de hond een degelijke benchtraining geven. U zult merken dat uw hond vrijwillig gaat slapen in de bench en bij onraad (onweer, nieuwe mensen) zelfs de bench zal opzoeken voor veiligheid.

5 voordelen aan het gebruik van een bench:

– U kunt uw hond op eenvoudige wijze zindelijk maken met een bench. Van nature zal een hond nooit zijn behoefte doen in de bench. Alleen als het echt niet anders kan gebeurt er weleens een ongelukje. Lees hier meer over zindelijkheidstraining met een bench.

– Uw hond heeft een vertrouwde plek in huis; handige schuilplaats voor honden die nerveus worden van rennende kinderen of bang zijn van onbekende personen in huis.

– Een bench geeft ook u een veilig en vertrouwd gevoel. Als u niet thuis bent, dan weet u dat de hond niet aan de tafelpoten knaagt of zijn behoefte doet op het nieuwe tapijt. Andersom kan de hond ook niets overkomen; deze kan niet in elektriciteits snoeren komen of verkeerde (giftige) dingen eten.

– Als uw hond thuis gewend is aan een bench, dan zal deze ook sneller wennen aan een reisbench (in de auto) of misschien zelfs een transport bench (voor in het vliegtuig).

– Een bench zorgt voor rust en routine voor uw hond. Met het slapen gaan, gaat de hond in de bench. Als u even de deur uitgaat, gaat de hond in de bench. Onbewust creeert u een structuur en regelmaat voor de hond die de hond rust en zekerheid geeft.