Puppy Bench

Puppy Bench

Neemt u binnenkort een pup in huis en bent u op zoek naar een goede bench? In principe is elke bench geschikt voor pups. Er bestaat dus geen specifieke puppy bench.

Het is echter belangrijk dat de bench niet veel te groot is voor de pup is. Anders voelt het niet als een veilige en comfortabele plek voor uw puppy. Eventueel kunt u door middel van een tussenschot (meegeleverd of hier kopen) de bench (tijdelijk) kleiner maken. De bench verdelers zijn te verkrijgen in verschillende maten, dus er is er altijd wel eentje die past. Uiteindelijk komt dit het gewennings en zindelijkheids proces sterk ten goede en zal de pup sneller wennen aan de bench.

VoorbeeldBenchVerdeler

U kunt de bench comfortabel voor uw puppy maken door er een kussen, kleedje of handdoek in te leggen.

Een bekende truc is om de eerste dagen dat de pup in huis is een (metalen) kruik in de bench te leggen, zodat de pup denkt dat hij nog de warmte van het nest voelt. Houdt er rekening mee dat er in het begin nog ‘ongelukjes’ kunnen gebeuren. Als u de stap-voor-stap bench training volgt zou dit echter snel verholpen moeten zijn. Belangrijke tips voor de puppy bench training:

1.) Doe de halsband van de pup voor de veiligheid af

2.) Zorg er altijd voor dat je puppy zijn behoefte heeft gedaan voordat je begint met de puppy bench training.

3.) Bij voorkeur geen puppy bench training bij zeer warm weer. Dit geldt speciaal voor rassen met korte neuzen (Bulldogs, Mopshondjes, etc.) en voor honden met een dikke vacht (Huskies, Akita’s etc.).

In de trainingsfase is het verstandig om de bench bij jou en je gezin in de buurt te zetten. Dit zal het makkelijker voor de pup maken om in de bench te ontspannen. Later moet de bench in een centrale ruimte van het huis gezet worden. Vaak is dit de woonkamer. Lees hier meer over het plaatsen van de bench.