Hondenbench

Overweegt u de aanschaf van een hondenbench voor uw hond? Op deze website geven wij u allerhande informatie over het gebruik van een bench, wat de voor- en nadelen zijn, en advies waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een hondenbench.

Om te beginnen denken sommige mensen dat het gebruik van een hondenbench zielig is. Het tegendeel is waar; Als u uw hond een gedegen benchtraining geeft, dan zal u en de hond veel plezier hebben van de bench! In principe is het zo dat de hond de bench als een veilige ruimte gaat zien. De hond stamt namelijk af van de wolf en heeft nog steeds behoefte aan een veilige, en beschutte plek. Een soort comfortabel hol zeg maar. Een honden bench kan dienen als moderne variant van het wolvenhol.

Verder is een bench een uitstekend hulpmiddel bij het zindelijk maken van jonge honden. Ook hier komt het wolven instinct weer om de hoek kijken; Een wolf zal namelijk nooit zijn eigen hol bevuilen. Hetzelfde geldt voor uw hond. Deze zal alleen in uiterste nood de behoefte doen in de bench. Kijk ook hier voor een uitgebreide uitleg over het zindelijk maken van uw hond met het gebruik van een bench.

Ten slotte is de hondenbench ook handig voor jonge honden die nog een beetje onstuimig zijn en soms een schoen slopen of de katten lastigvallen. Als u even het huis verlaat, dan gaat de hond lekker in de bench. Een veilige plek, waar de hond lekker kan slapen totdat u weer terugbent. Ook in dit geval geldt wederom dat het aan te raden is om de stap-voor-stap benchtraining te volgen omdat de hond op een geleidelijke en plezierige wijze moet wennen aan de bench. Als u de training goed heeft doorlopen en de hond is gewend aan de bench, dan zult u merken dat u (en uw hond) straks niet meer zonder hondenbench kunnen!

Lees ook: