Honden bench met airconditioning

Er was een airco speciaal voor in de hondenbench op de markt, maar die is helaas niet meer te koop. Zie ook onderaan het bericht.

Vindt u het ook zo zielig als uw hond op een warme dag in de bench ligt te puffen? We hebben voor u een paar tips voor afkoeling van uw hond op een rijtje gezet:

Koelmat in de bench

Honden kunnen niet zweten en raken tijdens warme dagen snel oververhit. Ze gaan dan languit op een de vloer liggen omdat dit enige verkoeling biedt. U kunt een handje helpen door een koelmat voor uw hond neer te leggen. Deze past uitstekend in de bench, maar u kunt ‘m op elke willekeurige plek neerleggen.

Ventilator

Je kunt een ventilator richting de bench laten blazen, maar zet ‘m niet op de hoogste stand, of direct in de richting van de bench. Net als dat het voor mensen niet prettig is om continu in een stroom lucht te liggen, is dit voor een hond ook niet prettig.

Koud water

We raden aan om op warme dagen te zorgen dat uw hond een bak koud water tot zijn beschikking heeft. U kunt er zelfs enkele ijsklonten in gooien. Wij adviseren niet direct om een waterfles of waterbak aan de bench te hangen. Sommige honden gaan hier overmatig van drinken en moeten hierdoor snel plassen. Op hele warme dagen, of als de deur van de bench open is, dan is een drinkbak wel het overwegen waard.

Schaduw

Klinkt logisch, maar zet de bench nooit in de zon. Sluit op warme dagen de gordijnen en zorg dat er weinig of geen direct zonlicht het huis in komt.

Buitenlucht

Op warme dagen is het extra belangrijk dat je hond niet lange tijd alleen thuis is, en de gelegenheid heeft om naar buiten te gaan. Een lange wandeling door een koel bos of een plons in het water is hetgeen waar uw hond het meest naar verlangt!

Helaas is het onderstaande product niet meer verkrijgbaar.

Daar is nu een oplossing voor! Deze handige ventilator klikt u gemakkelijk en de bench en deze zorgt voor een lekker briesje in de honden bench.

Maar dat is nog niet alles! Meegeleverd wordt een koelelement wat u in de ventilator kunt stopen zodat de bench van uw hond heerlijk gekoeld wordt. Wij hebben het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar wij zien hier met name de voordelen van in tijdens een vakantie of op reis.
De ‘airconditioner’ voor de bench is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar u kunt het product bestellen via Ebay