Bench voor labrador [Koopadvies]

Bent u op zoek naar een bench voor een labrador? En weet u niet precies welke maat u moet nemen?

Wij hebben jarenlang ervaring met honden benches, bench training en problemen met het gebruik van benches. In dit artikel leggen wij u uit wat de beste bench voor uw labrador is en welke keuzes u hierbij heeft.

Bench Voor Labrador

Om te beginnen zult u zien dat er heel veel verschillende benches te koop zijn. In heel veel verschillende formaten, maar ook de kwaliteit is verschillend. Voor het formaat zijn enkele eenvoudige richtlijnen waar we verderop op terugkomen. Wat betreft kwaliteit hangt het af van hoe u de bench wilt gebruiken (b.v. alleen in puppy tijd / puberteit) en ook wat voor eisen u heeft (opvouwbaar, één of meerdere deurtjes etc.) Verder zijn er heel veel accessoires verkrijgbaar die het comfort van uw hond verhogen. Denk aan luxe bench kussens, drinkbakken (alhoewel niet aan te bevelen), benchvoetjes enz.

Voor een gemiddelde volgroeide labrador is een bench van het formaat ‘Extra Groot’ of XL aan te bevelen. Hieronder ziet u een selectie van vier zeer goede XL labrador hondenbenches, die allemaal stuk-voor-stuk uitstekende reviews hebben.

Voor een volwassen labrador adviseren wij een bench van minimaal 105cm lengte, 70cm hoog en 75cm lang. Bij voorkeur iets groter.

Deze benches hebben het juiste formaat voor een labrador:


Oefenen met de bench

Labradors hebben natuurlijk een ontzettend lief en zachtaardig karakter, maar als jonge honden kunnen ze ook flink eigenwijs zijn. Een bench kan een handige oplossing zijn om de ‘sloop fase’ zonder al te veel kleerscheuren door te komen. Verder is een bench voor een hond een soort veilig hol. Als u de hond goed laat wennen, dan kan dit ook een positieve uitwerking hebben op de ontwikkeling van een jonge hond. In ons artikel over bench training, leest u alles over hoe u uw jonge labrador kunt laten wennen aan een bench. Het is een eenvoudig stappenplan met duidelijke aanwijzingen.

Wilt u uw labrador écht verwennen?

Er zijn vele lekkere kussen en kleedje te koop voor in de bench. De bedoeling is dat u er een lekker nest van maakt, waarin de hond comfortabel kan liggen en slapen. Wij zijn zelf erg enthousiast over het comfort en het gebruiksgemak van een vetbed. Dit is een dik pluchen kleedje, met een rubberen onderlaag. Het is koel in de zomer, warm in de winter en indien nodig wasbaar. Niet voor niets is dit de keuze van asiels en dierenartsen.

Jonge hond in een grote bench?

Als uw labrador nog jong is, dan kan het prettig zijn om een bench scheidingspaneel te kopen. Hiermee kunt u de bench iets verkleinen, zodat de hond zich er prettig in voelt. Een bench scheidingspaneel is een stuk gaas van hetzelfde materiaal als uw bench. dat u in de bench voor uw hond bevestigd. Hierdoor maakt u het kunstmatig kleiner. Als de hond groeit, dan haalt u de bench verdeler er eenvoudig weer uit. Het is waarschijnlijk goedkoper om dit te doen, dan een nieuwe bench te kopen.

Heeft u vragen naar aanleiding van uw zoektocht naar een bench? Stuur ons dan een berichtje, of zet een berichtje in de comments. Als we u kunnen helpen, dan doen we dat graag.

Lees ook:

Goedkope Hondenbench

Zoekt u een goedkope hondenbench? U bent aan het juiste adres! Wij hebben voor een een aantal tips verzameld die u in overweging kunt nemen als u een goedkope hondenbench wilt aanschaffen. Deze tips zijn voor de veiligheid van uw hond en uiteindelijk ook belangrijk voor uw portomonnee. – Wat is de kwaliteit van het…

Lees verder >>> Goedkope Hondenbench