Bench comfortabel maken

Bench comfortabel maken

Als u heeft besloten om een bench in huis te halen voor uw hond, dan wilt u natuurlijk ook zorgen dat de bench een zo comfortabel mogelijke plek is voor uw hond.

Bij een bench gemaakt van draadstaal (dus een soort kooi), dan is het aan te raden om een benchhoes te kopen of te maken. De bench is hierdoor (gedeeltelijk) afgedekt en dit zorgt ervoor dat de hond de bench zal zien als een veilig en comfortabel hol. Zelf een benchhoes maken kan op eenvoudige wijze; U kunt er zelfs voor kiezen om een oud kleed of laken over de bench te hangen en deze vast te zetten met veiligheidsspelden. Als u handig bent met de naaimachine, dan is het een fluitje van een cent om een mooie stof uit te kiezen en een hoes te maken die de bench geheel of gedeeltelijk bedekt. Het is aan te raden om stof te gebruiken die niet lichtdoorlatend is en die eventueel ook te wassen is.

Het kussen in de bench moet netjes in de bench passen. Als het te groot of te klein is, dan is dit niet comfortabel voor de hond. Zorg ervoor dat het kussen ook zeker niet te hoog is; dit kan teveel ruimte in beslag nemen in de bench. Als uw hond nog jong is, dan is het aan te raden om een kussen te nemen dat -in verband met ongelukjes- stevig is en makkelijk schoon te maken.
Klop het kussen regelmatig uit (of stofzuig het) en was eventueel de kussenhoes. Let op: na het wassen is de geur van de hond verdwenen uit het kussen en kan het gebeuren dat de hond weer even moet wennen!

Eventueel kunt u voor extra comfort nog een fleecekleed of een klein kussen in de bench leggen.