4 mogelijke problemen met een bench

4 mogelijke problemen met een bench

Sommige honden kunnen moeilijk wennen aan hun bench. Ze piepen, blaffen of slopen de bench. Lees hier wat je eraan kunt doen.

Mijn hond piept in de bench

Het beste is om geen aandacht te geven aan de hond als deze piept in de bench. U mag om te beginnen nooit schreeuwen naar de hond dat deze stil moet zijn. Dit zal misschien even effect hebben, maar uiteindelijk is de kans aanwezig dat de hond aleen nog maar meer gaat piepen. Als u zeker weet dat de hond niet uitgelaten hoeft te worden, dan mag u de hond niet uit de bench laten of aandacht geven. U geeft hiermee namelijk de boodschap dat als de hond maar lang en hard genoeg piept, dat deze uit de bench mag.

Als u denkt dat de hond uitgelaten moet worden, dan haalt u de hond uit de bench. Geef geen enthousiaste aandacht en speel niet met de hond. Ga direct naar buiten en ga naar een plek waar de hond uitgelaten kan worden. Als de hond niet direct plast, dan neemt u de hond binnen enkele minuten mee terug naar binnen.

Mijn hond is bang voor de bench

Als u hond bang is om in de bench te gaan, dan is het belangrijk dat u dit probleem met geduld en aandacht behandeld. In kleine stapjes kunt u uw hond aan de bench leren wennen.

Als uw hond angstig is om ergens naar binnen of onderdoor te gaan, dan kunt u nog voor de benchtraining beginnen met de hond te wennen om onder een tafel door te lopen. Ook kunt u de hond proberen te laten liggen in een kartonnen doos of door een smal gangetje te lopen. Nadat u voldoende heeft geoefend kunt u beginnen met de benchtraining.

Mijn hond raakt in paniek als ik de bench dicht doe

Het is belangrijk om uw hond eerst volledig aan de bench te laten wennen aan de bench met de deur open. Wellicht heeft u de stappen in de benchtraining iets te snel doorlopen. Pak de training op bij het moment waar uw hond volledig comfortabel met de bench was. Mocht uw hond alleen paniekerig zijn bij d egesloten bench en niet als deze open is, dan kan het raadzaam zijn om hulp te zoeken bij een honden gedrags therapeut. Deze reactie kan met een trauma te maken hebben en moet met expertise behandeld worden.

Mijn hond is aggressief in de bench

Honden die zich niet helemaal comfortabel voelen in de bench kunnen onvoorspelbaar reageren. De hond voelt zicht opgesloten en kwetsbaar en reageert hier in sommige gevallen op met agressie. In dit geval moet u hulp zoeken bij een honden gedrags therapeut.